gototopgototop

webmail

Thursday, March 28, 2024
Povodom Dana rudara - FTV
Ponedjeljak, 19 Decembar 2011 01:00
ftvPovodom Dana rudara, 21. decembra, članovi Uprave Javno preduzeće Elektroprivreda BiH započeli su posjete svih sedam rudnika koji se nalaze u sastavu Koncerna. I naša reporterska ekipa bila je u rudniku Breza, na svečanoj sjednici uprava i prijemu za rudare koji su ispunili uvjete za penziju u ovoj godini.

ftv-danrudara_19122011

Uprkos dotrajaloj opremi i mehanizaciji, rudari Breze iskopali su 426 hiljada tona uglja u ovoj godini, što je 7 posto više od planiranog.

Inače planirano je da povodom Dana rudara, članovi Uprave JP Elektroprivreda BiH od danas do 21. decembra posje svih sedam rudnika - zavisnih društava u sastavu Koncerna JP EPBiH.

U povodu ovoga značajnog datuma za sve bosanskoherecegovačke rudare, u rudnicima uglja će biti upriličene svečane sjednice uprava rudnika kojima će prisustvovati članovi Uprave JP Elektroprivreda BiH s Elvedinom Grabovicom na čelu, generalnim direktorom EPBiH.

Za 19. decembar predviđene su posjete rudnicima: RMU „Breza“, Breza, RU „Gračanica“ Gornji Vakuf -Uskoplje, RMU „Abid Lolić“ Travnik-Bila, te RMU „Zenica“, Zenica.

Za 20. decembar planirane su posjete: RMU “Đurđevik“, Đurđevik i RMU „ Kreka“, Tuzla.

Tog dana na platou Rudnika „Šikulje“ u Lukavcu bit će svečano pušten u rad remontovani bager SH- 630. Puštanjem u rad remontovanog bagera SH- 630, od čije montaže je proteklo više od 20 godina stvorit će se uvjeti za održavanje trenutne proizvodnje uglja i njenog povećanja, izvršenje planiranih količina proizvodnje uglja i otkrivke, povećanje pouzdanosti opreme, smanjenje troškova po jedinici proizvoda što će omogućiti kontinuirani rast produktivnosti.

Projekt je investirala EPBiH, a vrijednost investicije je 4,4 miliona KM (bez PDV-a). Kako je najavljeno iz JP Elektroprivreda BiH, bager će pustiti u rad premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, generalni direktor JP EPBiH Elvedin Grabovica i direktor ZD Rudnici „Kreka“ Rešad Husagić.

Za 21.decembar planirana je posjeta RMU „Kakanj“ gdje će članovi Uprave JP EPBiH prisustvovati akademiji u Domu kulture Kakanj.

Izvor: FTV

 

 

Aktuelno

Najnoviji dokumenti

Rudnik mrkog uglja „Breza“ d.o.o. -  Breza, Ul. Branilaca grada bb, 71370 Breza, Bosna i Hercegovina

Član koncerna ELEKTROPRIVREDA BiH

ID broj: 4218303300007, PDV broj: 218303300007, T: +387 32 784 300, E: info(@)rmubreza.ba

Pronađite nas na Youtube