gototopgototop

webmail

Tuesday, February 27, 2024
Povodom Međunarodnog dana žena posjeta federalnog premijera
Petak, 08 Mart 2013 13:20

Povodom Međunarodnog dana žena  Nermin Nikšić dijelio poklonePovodom Međunarodnog dana žena: Nermin Nikšić dijelio poklone uposlenicama RMU „Breza"

Povodom Međunarodnog dana žena, menadžment Rudnika mrkog uglja „Breza" s direktorom Suadom Čosićem na čelu, jučer je upriličio svečani prijem za radnice ovog kolektiva. Ovom prilikom, uz čestitke i najljepše želje, pripadnicama nježnijeg spola uručeni prigodni pokloni. Prijemu je prisustvovao i premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, koji je u prigodnom obraćanju čestitao ženama rudarima njihov praznik. Zaposlenicama Rudnika „Breza" federalni premijer također je darovao poklone.

Teška profesija

– Na ovaj dan trebaju pričati žene, počastvovan sam što sam u društvu ovih hrabrih radnica, koje su izabrale tešku i časnu profesiju. Uvjeren sam da ćete u razgovoru s njima, čuti veliki broj interesantnih i hrabrih priča – naveo je Nikšić. Šemsa Hadžo, jedna je od žena rudara, koja u ovom proizvodnom pogonu radi od 1984. godine. – Radim kao izdavač eksploziva nadzornik poslova, cijelo radno vrijeme provodim u jami. Uglavnom sam zadovoljna poslom, ne bih ga mijenjala, nadam se da ću, ako me zdravlje posluži, u Rudniku zaraditi penziju do koje mi je ostalo 4 godine. Veliku podršku imam od upravnika i menadžmenta. Rudari zbog prirode svog posla moraju stalno biti nasmijani i pozitivni, to je nešto što što se nikada neće promijeniti, a za praznik je uvijek lijepo – kazala je Hadžo. Direktor Rudnika "Breza" Suad Čosić istakao je da inžinjerke i tehničarke geodetske, mašinske i drugih struka u ovom rudniku rame uz rame sa svojim kolegama daju nove tone uglja. Dodao je da im premijerova posjeta daje ohrabrenje da i dalje nastave uspješno, kako su započeli ovu poslovnu godinu. Također, očekuju da će se realizacijom novih najavljenih investicija u sklopu koncerna EP BiH poboljšati finansijska situacija i, što je najvažnije, uvjeti rada u rudniku.

Položeno cvijeće

Nikšić je sa čelnicima brezanskog Rudnika položio cvijeće ispred biste heroja rada Alije Sirotanovića i spomenika svim nastradalim rudarima i poginulim borcima RMU "Breza".

 EA

 

Aktuelno

Najnoviji dokumenti

Rudnik mrkog uglja „Breza“ d.o.o. -  Breza, Ul. Branilaca grada bb, 71370 Breza, Bosna i Hercegovina

Član koncerna ELEKTROPRIVREDA BiH

ID broj: 4218303300007, PDV broj: 218303300007, T: +387 32 784 300, E: info(@)rmubreza.ba

Pronađite nas na Youtube